Fél nap alatt júliusig beteltek az időpontok a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára

Fél nap alatt júliusig beteltek az időpontok a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nagy az igény a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára, ahová azokat a koronavírus-fertőzésen átesett gyerekeket várják, akiknek a betegség után egy hónappal is tüneteik vannak – közölte a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikája Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője szombaton az M1-en.

Krivácsy Péter azt mondta, hogy a klinika csütörtökön jelentette be az ambulancia nyitását, délutánra pedig már júliusig beteltek az időpontok. – Jelenleg az ambulancia csak szerda délelőtt várja az érintetteket, de az igényekhez igazodva új idősávokat nyitnak majd – tette hozzá.

Krivácsy Péter ismertette: a Covid hosszútávú tünetek közé tartozik a gyengeség, az iskolai teljesítménycsökkenés, a fejfájás, a hasi, a keringést és a légzést érintő panasz. Az osztályvezető arra kérte a szülőket, hogy időpontfoglalás előtt konzultáljanak a gyerek háziorvosával is, mert előfordulhat, hogy más probléma áll a tünetek hátterében.