Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az óvodák és az alsó tagozatok újranyitása is veszélyes lehet

Szerző: | 2021. április 15., 10:06 | Belföld

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár katon-ái fertõtlenítik a budapesti Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Mûvészeti Iskola épületét 2021. április 6-án. Március 16. és április 6. között 59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének fertõtlenítését végezték el, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetõvé teszi - az óvodások és a diákok fertõtlenített intézményekbe térhessenek vissza (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben üdvözölte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a kormány előzetes terveivel ellentétben április 19-én mégsem nyitnak ki az iskolák felső tagozatai. Mint a PSZ írta közösségi oldalán csütörtökön, a kormány álláspontjának változását a szülői, szakmai és érdekvédelmi szervezetek részsikerének tekinti.

HIRDETÉS - AIP

Leszögezték viszont, hogy a véleményük változatlan: a teljes ágazatban, minden intézménytípusban – vagyis a bejelentésben szereplő óvodákban és alsó tagozatokban is – veszélyes lehet az április 19-i újranyitás. Azért tartják veszélyesnek, mert a PSZ szerint nem tartható a megfelelő védőtávolság, a gyerekek nem védettek, saját és szüleik egészségét veszélyeztetheti a nyitás,, illetve a pedagógusok esetében nem alakulhat ki addig teljes védettség.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az érdekképviselet ezért továbbra is azt követeli, hogy olyan időpontra halasszák az intézményrendszer megnyitását, amikor ezt biztonságosan meg lehet majd tenni – közölték.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy április 19-én a felső tagozatba járók még nem térnek vissza az iskolapadokba.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, nyitás, Pedagógusok Szakszervezete, PSZ


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest