Újabb 15 milliárd a „rendkívüli migrációs nyomás kezelésére”

Újabb 15 milliárd a „rendkívüli migrációs nyomás kezelésére”

Ideiglenes biztonsági határzár a magyar-szerb határon, Bácsalmás közelében 2020. július 16-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen csaknem 15 milliárd forintos túllépést engedélyezett a kormány a Belügyminisztériumnak és a Honvédelmi Minisztériumnak a „rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósítására”. Az erről szóló rendelet a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg.

A szöveg szerint a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapott forrásokat 10,2 milliárd forinttal túllépheti. Néhány kitétel azért van, hiszen ebből csaknem 1,3 milliárdot a rendőségre, nagyjából 100 milliót a katasztrófavédelemre, míg 4 milliót a bíróságokra kell költeni.

A BM mellett a Honvédelmi Minisztérium is túlléphet a kiadásain, a Benkő Tibor által vezetett tárca nagyjából 4,4 milliárddal.

A koronavírus-járvány lecsengésével a kormány és maga Orbán Viktor is egyre inkább hozza be ismét a közbeszédbe a migráció témáját. A legújabb nemzeti konzultációban is vannak erről kérdések.

Címkék: migráció