Schadl Györgyék végrehajtói irodája 258 milliós rekordprofitot termelt

Schadl Györgyék végrehajtói irodája 258 milliós rekordprofitot termelt

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapítása óta a legmagasabb bevételét és nyereségét érte el 2021-ben az a végrehajtói iroda, amely Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnöke és felesége tulajdonában áll – számolt be a 24.hu. A portál a társaság frissen megjelent pénzügyi beszámolója alapján azt írta, hogy a Gödöllőn működő végrehajtói irodába 462 millió forint bevétel folyt be. Ennek több mint a fele, 258 millió forint a nyereség. A pénzt eredménytartalékba helyezték, nem vették ki a cégből.

A 25 embert foglalkoztató társaságot Schadl György felesége irányítja. Mint írták, az asszony a férje bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette mint Schadl „állandó helyettese”.

A Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta két és félszeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

A Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökét, Schadl Györgyöt korrupcióval gyanúsították meg, ezért van előzetes letartóztatásban. Az ügynek gyanúsítottja Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára is. Őt az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja, miután a nyomozóhatóság szerint államtitkárként három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.