Magyar Péter üzent: a belváros szívében készülődik a „dicsőséges nagyurak” ellen

Magyar Péter üzent: a belváros szívében készülődik a „dicsőséges nagyurak” ellen

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy március 15-én 15 órakor ünnepi rendezvényt és zászlóbontást tervez Magyar Péter. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje legújabb Facebook-bejegyzésében már a helyszínről is közelebbit árul el: „Legyünk minél többen a legszebb magyar ünnepen, március 15-én 15.00 órakor a belváros szívében”. 

– Idén március 15-én a hatalom ismét zárt körben, válogatott közönség előtt, kordonok mögött ünnepli a szabadság ünnepét – indítja posztját. Magyar szerint „mutassák meg a dicsőséges nagy uraknak, hogy elég volt”, nem hagyják darabonként ellopni hazánkat. Azt is meg kell mutatni, hogy nem félnek, és a „haza mi vagyunk mindannyian, nők, férfiak, idősek és fiatalok, vidékiek és fővárosiak, családosok és egyedülállók, keresztények és ateisták, konzervatívok és liberálisak!” Azt kéri, hogy viseljen mindenki kokárdát, majd arra buzdítja híveit, hogy minél többen legyenek a belváros szívében március 15-én délután háromkor, és mutassák meg, hogy „habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr” – idéz Petőfi Sándor Föltámadott a tenger című verséből. 

Arról már napok óta lehetett hallani, hogy Magyar Péter pártalapításon dolgozik. Ő maga az eddig megjelent interjúkban leginkább arról beszélt, mit gondol a meglévő ellenzékről, amellyel, mint fogalmazott, neki nincs feladata. A Magyar Hangnak adott, múlt héten megjelent interjúban pedig úgy fogalmazott: „Azt szeretném, ha lenne olyan erő, társadalmi kiállás vagy párt, amely a mindenkori hatalmat korlátozza, ellenőrzi, ez a jobboldalnak is, de a közös hazánknak bizonyosan jót tenne”. Arra a kérdésre pedig, hogy pártot alapítana-e, azt válaszolta: ha el is indítanék valamit, az ideológiától független lenne.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.