A Fővárosi Önkormányzat is kitűzné a babazászlót

A Fővárosi Önkormányzat is kitűzné a babazászlót

Babazászló (Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A szivárványzászlós őrület kapcsán jutott eszünkbe, hogy a mi babazászlónkat is ki lehetne tűzni az épületekre egyfajta jelképként – nyilatkozta a Szemléleknek Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke. – Mi akkor szoktuk kirakni a zászlót, amikor megszületik egy kisgyerek. A fekete zászló mintájára jött létre, csak ez a halál helyett a születést jelzi.

Az elnök arról is beszélt, hogy mindig örülnek, ha valahol használják a zászlót, csak annyi a kérésük, hogy a zászló alapja fehér legyen, és szerepeljen rajta egy gólya. Elmondta eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek hozzájuk akciójukkal kapcsolatosan, illetve hogy számukra egyfajta értékválasztást jelképez. 

Számukra fontos, hogy támogatásuk ötpárti, jobb- és baloldaliak egyaránt örülnek, ha egy gyermek születik, mert össznemzeti ügyről van szó. Jól mutatja ezt a hozzáállást, hogy ellenzéki vezetők is támogatják kezdeményezésüket. A fővárosi önkormányzat például már megkereste őket, hogy szívesen kiraknák a városházára a lobogót, sőt plébániák és cégek is megkeresték már a mozgalmat, és külföldről is érdeklődnek a lehetőségek iránt – mondta Skrabski Fruzsina.

A zászlók körüli diskurzus azután éledt újjá, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lett az első, aki kitűzte a Budapest Pride idején a budapesti Városházára a szivárványos – tehát az LMBTQ-közösség mellett kiálló – zászlót. Ez viszont sokaknak nem tetszett, például Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke le is tépte a zászlót.