A Jobbik közteret nevezne el II. Erzsébet királynőről

A Jobbik közteret nevezne el II. Erzsébet királynőről

II. Erzsébet brit királynő felolvassa a hagyományos trónbeszédét és ezzel megnyitja a 2021-2022-es parlamenti évet a londoni Westminster-palota felsőházi üléstermében, a Lordok Házában 2021. május 11-én (Fotó: MTI/AP/The Daily Telegraph/Eddie Mulholland)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minél előbb nevezzenek el közteret II. Erzsébet királynőről Budapesten – ezt szeretné a Jobbik. Az ellenzéki párt egyúttal Karácsony Gergelyhez és a Fővárosi Közgyűléshez fordult azért is, mert méltó megemlékezésnek tartanák, ha a királynő 1993. május 4-i magyarországi látogatásának 30 jubileumára köztéri szobrot vagy emléktáblát állítanának.

A Jobbik ugyanis – mint írták – fontosnak tartja, hogy azon vezetőknek, akik jelentős hatással voltak a világtörténelemre, tisztelettel és maradandó módon őrizzük az emlékét. Mint kifejtették, II. Erzsébetet munkássága során ápolta a tradíciókat, miközben alkalmazkodott is az állandó változáshoz, továbbá sikerült megreformálnia a monarchiát. Uralkodása alatt országát sokszor megtépázták a történelmi események, de ő mindig elszántan irányította azt. A mai háború sújtotta időkben több olyan vezetőre lenne szükség, mint ő, hiszen mindenki számára a békét szimbolizálta.

Címkék: Jobbik, II. Erzsébet