Novák Katalin már találkozott Ferenc pápával

Novák Katalin már találkozott Ferenc pápával

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter összefutott Ferenc pápával a Vatikánban, 2021. augusztus 27-én (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Népes magyar delegáció vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével a keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón Rómában a hétvégén – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Facebook-oldalán.

Havasi Bertalan sajtófőnök már péntek délelőtt közleményben tudatta az MTI-vel, hogy az (egyébként református) magyar kormányfő hivatalos találkozón vesz részt Olaszországban, miután a 444 egyik olvasója lefotózta Orbán Viktort a családjával egy római étteremben, ahogy vacsoráztak és a lap arra következtetett, hogy Orbán Viktor Rómában vakációzik.

Orbán Balázs bejegyzése szerint a találkozóra szerte a világból érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségeit, a 21. századi „bizonytalanságokkal terhelt világban”.

– A megbeszéléseken szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés és a gender-ideológia által az országok elé állított kihívásokról is – közölte. Az államtitkár azt is írta: „jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen.”

Novák Katalin kissé különös, „Látogatás a Vatikánban Róma püspökénél” címmel posztolt is már képeket, amelyeken látható, hogy fekete kendőt viselve köszönti Ferenc pápát, akivel kezet is fogott.