A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart december 24-én

A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart december 24-én

Fotó: Unsplash/Alexandru Tugui

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Lidl december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat, ám másnap, december 24-én zárva tartanak. Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott: „Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra”.

A kezdeményezés mögött a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu áll, akik partnerségre is léptek a Lidllel ebben az ügyben.

„A társadalmi szolidaritás segítségével lehetőség nyílik arra, hogy más üzletláncok is felismerjék, hogy ilyenkor a profitszerzés nem minden” – emelte ki Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke.

Címkék: kereskedelem, Lidl