A Markusovszky kórházban már nem tudják hova tenni a holttesteket

A Markusovszky kórházban már nem tudják hova tenni a holttesteket

Fotó: Google Maps

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a holttestek a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház proszektúráján – erről írt már hétfőn a nyugat.hu, kedden pedig a 24.hu is.

Utóbbi portál egy olvasói levélre hivatkozva írta azt, hogy olyan sok koronavírus-betegségben elhunyt beteget kellene eltárolni, amire már nincs hely, ezért a padlón egymásra halmozva feküdtek a holttestek. Az olvasó fényképet is csatolt leveléhez, amelyet a lap, kegyeleti okokra hivatkozva, nem tett közzé, csakúgy, mint előző nap a nyugat.hu sem.

Az információk szerint csak 32 halottnak jut hely a hűtőkben, így további 20 holttestet a padlón kellett ideiglenesen tárolni. A lap megkérdezte a kórházat a helyzetről, az igazgató elismerte, hogy problémát jelent a holttestek elhelyezése, bár megjegyezte, hogy elkeserítőnek tartja, hogy miközben dolgozóik nap mint nap küzdenek, „egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat”.

– Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani – közölte Káldy Zoltán orvosigazgató

A szombathelyi polgármester korábban arról írt, hogy naponta 5-9 beteg hal meg Covid-19 betegségben a városban. A kórházban akkor 180 koronavírusos beteget ápoltak, Bár 32 lélegeztetőgépük van, ebből csak 17-et tudnak használni, többre nincs szakember.