A MOK szerint fölösleges az oltási regisztráció

A MOK szerint fölösleges az oltási regisztráció

Magyar Orvosi Kamara

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltásra jelentkezés technikai egyszerűsítését javasolja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az operatív törzsnek – írja a 444. Levelében a kamara azt írja, „az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hiszen elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől”.

Ezért a regisztrációs kötelezettség végleges eltörlését javasolják, mivel „semmilyen hozzáadott értéke nem látszik az egyébként is rendelkezésre álló adatokhoz, csupán hátráltatja a szervezést, az oltást felvevőknek indokolatlan terhet jelent”. A telefonszámot vagy az e-mail-címet az időpontkérő oldalon is megadhatnák az emberek.

Másik javaslatuk szerint nem kellene az 5-11 éves gyerekeknek külön e-mail-címet regisztrálni, egyszerűbb lenne, ha a rendszer a szülők e-mail-címét. Érvelésük szerint „több gyermekes, informatikában járatlan családok esetén ez akár több órás folyamat is lehet új email címek regisztrálásával és adminisztrációval.”

Sőt, még egyszerűbb lenne a jelentkezés, „ha e-mail-cím helyett tajszámot kérnének, mivel ez mindenkinél egyedi, és „pontosabban összeköthetőek az adatok az időpontfoglalás vagy a háziorvosoknak átadott oltási listák elkészítése során”.