A Momentum politikusa másodszor sem jutott be az Integritás Hatósághoz

A Momentum politikusa másodszor sem jutott be az Integritás Hatósághoz

A momentumos Tompos Márton az Integritás Hatóság előtt (Forrás: Tompos Márton/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombati próbálkozása után hétfőn ismét megkísérelt bejutni az Integritás Hatósághoz a momentumos Tompos Márton, hogy több ügyben is feljelentést tegyen, de ezúttal sem járt sikerrel. Mindössze a recepcióig jutott.

November 19-én, tehát szombaton kezdte meg a működését az Integritás Hatóság, amely azért jött létre, hogy felszámolja az uniós forrásokkal kapcsolatos korrupciót Magyarországon. Ez volt az egyik legfontosabb, az Európai Bizottságnak tett vállalás annak érdekében, hogy érkezzenek hazánkba az EU-s források. Már aznap megpróbált több ügyben is feljelentést tenni a Jobbik és a Momentum is, ám a hatóság XI. kerületi Bartók Béla úti épületébe nem tudtak bejutni.

A momentumos Tompos Márton videóban is beszámolt arról, hogy hétfőn délután négy óra után a parlamenti ülést követően ismét tett egy próbát: öt ügyben szeretett volna feljelentést tenni – többek között az Öveges programot és az Elios ügyet érintően – azonban ezúttal sem járt sikerrel. A recepción ugyanis azt mondták neki, hogy nem engedhetik be, még országgyűlési képviselőként sem, csak ha van előzetesen egyeztetett időpontja. Így a politikus harmadjára is próbát tesz majd: telefonon kér időpontot és úgy próbál majd feljelentéseket tenni.