A nemzetbiztonsági bizottságban is téma lesz a lengyel rakétabecsapódás

A nemzetbiztonsági bizottságban is téma lesz a lengyel rakétabecsapódás

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A katonai és polgári titkosszolgálatok vezetői is jelen lesznek az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtök délelőtti ülésén, így felkérik majd őket, hogy adjanak tájékoztatást a két halálos áldozattal járó lengyelországi incidenssel kapcsolatos különféle (például a NATO-tól származó) hírszerzési információkról – erről beszélt az Alfahírnek a testület jobbikos elnöke. Sas Zoltán elmondása szerint van ugyan kapcsolat az Orbán Viktor által kedden este összehívott Védelmi Tanács és a nemzetbiztonsági bizottság között, de a lengyel rakétabecsapódás kapcsán nem volt közöttük egyeztetés.

A szakpolitikus arról is beszélt, hogy az elmúlt órákban kialakult az a nemzetközi konszenzus, hogy Lengyelországban véletlen baleset történt, ugyanakkor szerinte ha az agresszor Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát, az ukrán légvédelem SZ-300-as rakétája a raktárban maradt volna.

A bizottsági ülés meghívójából az is kiderül, hogy ismét téma lesz „az egységes ellenzék külföldi kampánytámogatásának áttekintése” is.