A paksi atomerőmű tiltott légterébe repült egy osztrák kisrepülőgép

A paksi atomerőmű tiltott légterébe repült egy osztrák kisrepülőgép

A paksi atomerőmű 2021. szeptember 10-én. (MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A paksi atomerőmű három kilométeres, tiltott légterébe repült egy osztrák kisrepülőgép pénteken – közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Kovács Antal elmondta: a Magyar Honvédség vadászgépei a kisrepülőt Szegedre kísérték.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közleményében azt írta, a vadászgépek 17 óra körül azért szálltak fel, mert egy Ausztria felől érkező, Piston típusú kisrepülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légi irányítással. A légvédelmi készültséget ellátó Gripenek azonosították a repülőgépet, annak vezetőjével a légi irányítás is felvette a rádiókapcsolatot. Miután a kisgépet Szegedre kísérték, a vadászgépek visszatértek kecskeméti bázisukra.

Ma ez volt a harmadik alkalom, hogy a Gripeneknek fel kelett szállniuk. Az első két alkalommal utasszállító gépek jeleztek bombafenyegetést.