A TEK szerint szabályos volt, hogy Polt Péter autója a buszsávban állt meg

A TEK szerint szabályos volt, hogy Polt Péter autója a buszsávban állt meg

Polt Péter legfőbb ügyész 2021. június 25-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt – így reagált a Népszavának a legfőbb ügyész szállításáról és védelméről gondoskodó Terrorelhárítási Központ (TEK) miután arról kérdezték, elfogadható-e, hogy közelmúltban a buszsávban parkolt le a Polt Pétert szállító autó és a kísérőkocsi, amíg a vádhatóság vezetője beugrott egy térképboltba.

Még február 23-án a Hvg fotósa szúrta ki, hogy a belvárosi és egyébként igen forgalmas Bajcsy-Zsilinszky úton a legfőbb ügyészt szállító autó és egy másik megkülönböztető jelzéssel ellátott jármű parkolt le a buszsávban, amíg Polt Péter beugrott egy térképboltba. Az ügyészségi vezető pár percet lehetett bent, addig a buszsávot használni próbáló járművek kikerülték az ott megállt autókat.

A TEK álláspontját a KRESZ-re alapozta, amelynek vonatkozó szabályai szerint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek buszsávban is legálisan várakozhatnak.