Áder János éjjeliszekrényekre, Kövér László honfoglaló hagyományőrzőknek is adott pénzt

Áder János éjjeliszekrényekre, Kövér László honfoglaló hagyományőrzőknek is adott pénzt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszél a mezőtúri lakossági fórumon, a közösségi házban 2019. május 4-én (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áder János államfő és Kövér László házelnök is évente 73 millió forint adományról dönthet, a Privátbankár összeszedte, hogy idén eddig mire adott pénzt a két közjogi méltóság.

A köztársasági elnök a két legnagyobb összeget – 3,3 és 3 millió forintot – egészségügyi célokra juttatta: előbbit a Hópihe Gyermek Alapítványnak, hogy intenzív és szülőágyat vehessenek, utóbbi a Bliss Alapítványhoz került egy szakképzett ápoló munkatárs alkalmazásához. Az államfő jelentősebb összeggel, 2,5 millió forinttal segítette meg a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozó Otthon lakóinak új éjjeliszekrény beszerzését is.

Áder Jánostól a klímavédelemért küzdő szervezeteknek is jutott: a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány egyik rendezvényét félmillió forinttal segítette, míg 1 millióval járult hozzá az Idegenhonos gyepi özönfajok megismerése, visszaszoríthatósága című könyv kiadásához is.

Kövér Lászlónál a határon túliak és az egyházak voltak a középpontban. A legnagyobb dotációt, 1,5 millió forintot a pápai Pegazus Színház Közhasznú Nonprofit Kft. kapta az Országgyűlés elnökétől.