Naplóval ütötte tanítványát, most a Fidesz-KDNP jelöli pusztaszabolcsi polgármesternek

Naplóval ütötte tanítványát, most a Fidesz-KDNP jelöli pusztaszabolcsi polgármesternek

Tüke László és Kövér László (Forrás: Tüke László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyermekvédelem ide vagy oda, a Fidesz-KDNP egy olyan személyt – Tüke Lászlót – jelöl polgármesternek Pusztaszabolcson, aki korábban, a helyi általános iskola tanárként naplóval ütött meg egy diákot egy iskolai konfliktus rendezése során még 2018-ban – idézte fel a 444.hu. Tüke László az előző önkormányzati ciklusban tanári státusza mellett alpolgármesterként tevékenykedett, most önkormányzati képviselő és – korábbi, írásbeli figyelmeztetéssel végződő ügye ellenére – a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A gyermekbántalmazási ügyről 2019-ben több országos sajtóorgánum is beszámolt az iskolai vizsgálat sajtónak kiszivárgó jegyzőkönyve alapján. A sértett gyermek szüleinek bejelentésére indult iskolai vizsgálat szerint a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki. Erről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval. Ezt Tüke is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben. „Valóban kiabáltam a gyerekekkel és valóban fejbe vágtam a naplóval. Nem lehet ilyet tenni, de ez nem volt egy akkora ütés” – vallotta akkor a szituációról a Fidesz polgármester-jelöltje. A szülők ugyan visszavonták később a bejelentésüket, a tankerület vezetője ennek ellenére lefolytatta a vizsgálatot, és végül arra a meglepő megállításra jutott, hogy, bár Tüke elismerte, „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”. Írásbeli figyelmeztetést ugyanakkor adott a tankerület vezetője, amiben leírták, hogy a tanár „a gyerekek között kialakult nézeteltérés során nem úgy viselkedett, ahogyan az egy pedagógustól ilyen helyzetben általában elvárható. És figyelmeztették Tükét, hogy a jövőben „tartózkodjon az ehhez hasonló reakcióktól és a pedagógus munkakörben elvárható türelemmel és szakértelemmel kezelje az esetleges iskolai konfliktushelyzeteket.” Tüke akkor a 444-nek azt mondta, hogy szerinte nem történt bántalmazás. Arra a kérdésre, hogy akkor miért írta alá a jegyzőkönyvet, amiben saját szavaival elismeri a gyerek megütését, azt válaszolta, hogy az nem a realitásokat tartalmazza.

Lapunknak telefonon sikerült elérnie Tüke Lászlót, aki tanári elfoglaltságaira hivatkozva jelezte, nem alkalmas időpontban hívjuk, de egy nap múlva – kedden – már tud nyilatkozni. Ha ez megtörténik, arról beszámolunk.

Próbáltuk elérni Molnár Krisztiánt, a Fejér megyei közgyűlés fideszes elnökét is, aki néhány nappal ezelőtt maga jelentette be, hogy a kormánypártok színeiben Tüke indul a pusztaszabolcsi polgármesteri posztért. Arra voltunk kíváncsiak, Tüke gyermekbántalmazási ügyének tudatában jelölte-e őt a Fidesz-KDNP a polgármesteri posztra, vagy erről nem volt ismeretük.

Az ügyet minap a Facebookon közzétett videójában felidézte Dr. Egyed Péter, Pusztaszabolcs jelenlegi alpolgármestere is.