Az államtól kapott segélyhívó karkötőn hívogat idős embereket a Fidesz

Az államtól kapott segélyhívó karkötőn hívogat idős embereket a Fidesz

Fotó: Tiszta Szavazás Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy országos állami program keretében, Fülöp Attila államtitkár és Koncz Zsófia országgyűlési képviselő osztotta ki azokat a segélyhívókat Borsod megyei nyugdíjasoknak, amelyen fideszes kampányüzenetekkel hívogatták az időseket. A 4iG Nyrt. által, kormánytámogatással időseknek adott segélyhívón először egy nő jelentkezett be meglepetésszerűen, másnap pedig Orbán Viktor rögzített üzenetet játszották le.

A Tiszta Szavazás nevű szervezet híradása szerint az állami támogatással biztosított ingyenes, csuklón viselhető kijelző nélküli készülékkel nem lehet telefonálni, viszont a rajta lévő SOS feliratú gombbal az Országos Katasztrófavédelmi Központ diszpécserszolgálatába lehet bejelentkezni.  A készülékeket Fülöp Attila államtitkár és Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő kamerák előtt adták át a hernádnémeti Vidám Nagyik Egyesületnek idén februárban.

„Egyik nap a segélyhívó csörgött, azt sem tudtam először, hogy ez a készülék ad ki hangot, úgy tudtam, nem lehet róla telefonálni. A készüléknek nincs kijelzője se, ezért nem látszott, hogy milyen számról hívnak” – mesélte egy érintett nyugdíjas. A hívást az SOS gombbal tudta felvenni, mire egy női hang megkérdezte, hogy ő kicsoda, majd elmondta, hogy egy szombathelyi számot akart hívni. Itt egy kis zavar állt be a beszélgetésben, de utána a nő folytatta, és „elkezdett a Fidesz-KDNP listára szavazásra buzdítani, agitálni” – mesélte, akit felhívtak.

A meglepetésszerűen felhívott nyugdíjas megpróbálta megszakítani a hívást, de gomb vagy kijelző hiányában nem lehetett, ezért muszáj volt végighallgatnia a fideszes kampányüzenetet.  Pár nappal később Orbán Viktortól is kapott egy automata hívást a segélyhívón. A felvett beszélgetést úgyszintén végig kellett hallgatnia, mert nem volt megszakítható.

A vészjelző készülékén fideszes hívásokkal zaklatott nyugdíjas azt is elmesélte a Tiszta szavazás munkatársainak, hogy az állam elég sok pénzzel támogatja a Vidám Nagyik Egyesületet, Koncz Zsófia fideszes képviselő többször megjelent a nyugdíjas klub eseményein. Az egyesület vezetője kérte a klub tagjait, hogy gyűjtsenek aláírást Koncz Zsófiának – számolt be róla.