Az Emmi csak később tárgyalna a pedagógus-szakszervezetekkel a kötelező oltásról

Az Emmi csak később tárgyalna a pedagógus-szakszervezetekkel a kötelező oltásról

Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV műsorában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja, Nagy Erzsébet elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma az állami szektorban (így a legtöbb iskolában is) kötelezővé tett covidoltásról szóló rendelkezés visszavonására tett kérelmükre válaszolva, a tárgyalások elhalasztását kérte, írja a HVG.

A szakszervezeti vezető szerint ez lehet szimpla időhúzás is, de azt sem lehet kizárni, hogy tényleg dolgoznak valamiféle változtatáson. Az egyre súlyosbodó koronavírus-járvány miatt elrendelt kormányzati intézkedések része, hogy a munkáltatók számára lehetővé tették, hogy oltási kötelezettséget írjanak elő alkalmazottjaik számára. Az állami szektorban e lehetőség az államot illetni.

Mindkét jelentős pedagógus-szakszervezet (a PSZ és a PDSZ) is a tanárok számára kötelező oltást jelentő rendelet visszavonását követeli. A minisztérium szerint a pedagógusok 90 százaléka már be van oltva.

Bármit is gondoljunk a kormány járványellenes intézkedéseiről (vagy azok hiányáról), most is el kell mondani, hogy a covidoltás egyértelműen a leghatékonyabb és nélkülözhetetlen fegyver a járvány legyőzésében. Mindenki számára javasolt a vakcina beadatása, hiszen az biztonságos, és az esetek nagy részében megelőzi a súlyos betegséget és a halált. Nincs olyan körülmény, amely indokolhatóvá teszi az összes oltás elutasítását, akár kötelező, akár nem. Sőt, a közjó érdekében mindenkinek erkölcsi kötelessége a vakcina beadatása.