Az iskoláknak adják a népszámláláshoz használt táblagépek egy részét

Az iskoláknak adják a népszámláláshoz használt táblagépek egy részét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A népszámlálási biztosok által már nem használt táblagépeket kapják meg a közoktatási intézmények – jelentette be a Belügyminisztérium (BM) köznevelésért felelős államtitkára kedden Budapesten. Maruzsa Zoltán közlése szerint most 22 ezer táblagépet kapnak az iskolák, az eszközök a következő hetekben jutnak el az intézményekhez.

Az államtitkár azt mondta, a modern oktatás egyik kulcskérdése a digitalizáció, a kormány által elfogadott, a 2021-2030. közötti időszakra vonatkozó köznevelési stratégia kiemelt célként kezeli ezt a területet.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó köszönetet mondott a népszámlálásban résztvevőknek, akik – mint mondta – 34 ezer táblagépet használtak. Ebből most 22 ezer jut a közoktatási intézményeknek. A kormány célja, hogy a fennmaradó eszközök az egyéb, kiemelt szektorokban tevékenykedő civil és érdekvédelmi szervezetekhez jussanak – hangsúlyozta. Ilyenek – egyebek között – a polgárőr szervezetek, a nyugdíjasokkal és idősüggyel foglalkozó, a diabétesszel élők segítésében tevékenykedő, az agrárium területén munkálkodó szervezetek, vagy a védőnők és a fogyatékosügyben segítők.

A sajtótájékoztatón az érettségi vizsgák lebonyolíthatóságára vonatkozó kérdésre Maruzsa Zoltán azt mondta, több mint 21 ezer pedagógus regisztrált és jelentkezett a vizsgaszervezésre, ez a szükséges létszám másfélszerese. A vizsgákat rendben meg tudják szervezni – nyomatékosította. Leszögezte ugyanakkor: rendkívül szerencsétlen, ha valaki az érettségi bojkottjára szólítja fel a pedagógusokat, hiszen a vizsgák megszervezése mindenki számára fontos, a továbbtanulás múlik rajta.

(MTI)