Az önkormányzatok által kritizált törvényről kérdezték Lázár Jánosékat

Az önkormányzatok által kritizált törvényről kérdezték Lázár Jánosékat

Lázár János (Fotó: Lázár János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk cikkére hivatkozva írásbeli kérdést intézett Vadai Ágnes Lázár Jánoshoz: a DK-s parlamenti képviselő azt szerette volna megtudni az építési és közlekedési minisztertől, hogy milyen apparátussal kívánja megoldani az új törvény miatt a minisztériumához kerülő beruházások menedzselését.

Vadai, idézve cikkünket – és az abban megszólaló Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét – kiemelte, az állami beruházássá válhatnak egy nemrég elfogadott törvény alapján az önkormányzatok beruházásai, ha azokat legalább ötven százalékban a költségvetésből vagy uniós forrásból finanszírozzák. A többlet feladat ellátáshoz szükséges apparátus felépítése pedig hosszadalmas feladat lenne, ráadásul az elképzelés – megvalósítása esetén – korrupciós veszélyekkel is járna.

Lázár János nevében Ágh Péter államtitkár reagált Vadai kérdésére. Mint kifejtette, a szóban forgó törvény az az „elmúlt évek egyik legjobban átgondolt, legjobban véleményezett” törvénye, hiszen a normaszöveghez több mint ezer vélemény érkezett, amelynek harmadát beépítették a végleges jogszabályba. Az államtitkár érdemi információkat mellőzve közölte: a tárca munkatársai szakmailag felkészültek minden, az állami építési beruházásokról szóló jogszabályból fakadó új feladatra.