Az utolsó pillanatban kötött 2 milliárdos szerződést a Főtáv kirúgott vezetője

Az utolsó pillanatban kötött 2 milliárdos szerződést a Főtáv kirúgott vezetője

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az októberi önkormányzati választások előtt egy nappal kötött kétmilliárd forintos szerződést a néhány nappal ezelőtt hirtelen kirúgott Főtáv Zrt. vezetője – írja a Privátbankár.

Mitnyan György menesztéséhez különösebb indoklást nem fűztek, a portál információi szerint azonban az új városvezetés több mindent is vizsgál a cég elmúlt időszakából. Ilyen lehet az ominózus szerződés is.

A cikk beszámolója szerint november végén hirdették ki a Főtáv Zrt. és leányvállalatainak telephelyein végzendő létesítményüzemeltetésre, karbantartása, vagyonvédelemre, valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatok elvégzésére kiírt pályázat eredményét, de a szerződést jóval korábban, az önkormányzati választások előtt egy nappal írták alá a felek. Ennek értelmében a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft. 2,06 milliárd forint fejében 36 hónapig végzi a fenti munkákat a cég 39 telephelyén.

A Fénysziget egyébként visszatérő partner, hiszen 2016-ban is ők nyerték a létesítményüzemeltetésre kiírt tendert, csak akkor 360 millióért vállalták a munkát egy másik konzorciumi taggal. De ez a jelenleg néhány tucat alkalmazottal dolgozó cég takarítja az újpesti piacot is 2012 óta, illetve a hegyvidéki önkormányzattól is kaptak már megbízást. A még kevesebb embert foglalkoztató He-Ba Kft. is több helyre dolgozik, árbevétele tavaly már elérte a 750 milliót. Míg a Fénysziget árbevétele 2018 végére egymilliárd fölé emelkedett. Az új Főtáv-szerződéssel az idén minden bizonnyal újabb lendületet vehetnek a vállalkozások.

Kírúgja az FKF-vezért Karácsony Gergely | Magyar Hang

Nem Mitnyan György az első cégvezető, akit az új főpolgármester menesztett. Ugyanígy járt el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vezetőjével, Nagy László Alberttel is. Az ok az volt, hogy Karácsony Gergely még az új képviselő-testület alakuló ülése előtt szerződéskötési moratóriumot rendelt el, ám az FKF egy két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést írt alá egy, a Mészáros Csoporthoz tartozó céggel.