BKV: Valószínűleg hibázott a Liu Shaolin Sándorékat leszorító busz

BKV: Valószínűleg hibázott a Liu Shaolin Sándorékat leszorító busz

Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának selejtezőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 24-én. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólalt a rendőrség és a BKV is azok után, hogy szerdán reggel a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során.

Mint arról a Magyar Hang is beszámolt, a szövetség tájékoztatása szerint „a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról”. – A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence bukott, előbbi kettő elég nagyot.

Az MTI az esti órákban idézte a BKV közleményét, amely szerint a társaság valószínűnek tartja, hogy a balesetben érintett busz vezetője hibázott. Hozzáteszik viszont, hogy a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal. Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat indult, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit és a résztvevők felelősségét.

Az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság már közölte, ők is vizsgálják a baleset körülményeit.

Liu Shaolin a történtek után az állami televíziónak úgy nyilatkozott, hogy vannak kisebb zúzódásaik, jegelni kell a kezüket. Megfogalmazása szerint ők ugyan olcsón megúszták, de a biciklik nem, mindenkinek használhatatlan lett a sporteszköze. A világ- és Európa-bajnok sportoló úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy a szemből érkező busz leszorította őket, szerinte lehetetlen volt elkerülni a balesetet, annyira szűk volt a hely, hogy ott senki nem fért el. Elmondása alapján a mögötte tekerő Jászapáti ütközött a busszal, az esés következtében felborult ő is és az előtte haladó Oláh Bence is, majd Krueger Cole átesett mindhármukon.

– Nagyon para volt a helyzet, nagyon megijedtünk – fogalmazott a sportoló, aki szerint sokkal komolyabb következményei is lehettek volna a balesetnek, ennek fényében pedig különösen nem érti, hogy a sofőr ki se akart szállni a buszból és azt kérdezte, hogy mit csináltak, normálisak-e, ahelyett hogy az állapotukról érdeklődött volna.