Jól megfizetik a köztévé propagandistáit

Jól megfizetik a köztévé propagandistáit

Tüntetés az MTVA épülete előtt 2022-ben. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra kiperelte az MTVA vezetői személyiségeinek fizetését a Demokratikus Koalíció, így kiderült, hogy egy év alatt is több százezer forinttal emelkedett a közmédia tévéseinek eleve milliós fizetése.

A Kúria úgy döntött, hatályban marad az a jogerős bírósági ítéletet, amelynek köszönhetően kiderült, hogy a köztévé vezető arcai több milliós fizetést visznek haza. Sőt, még fizetésemelést is kaptak a korábbiakhoz képest – jelentette be pénteken az adatokat kiperlő Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője.

A DK-s politikus adatigényléseiből az derül ki – írta meg a Hvg.hu – , hogy  a propagandisták 2022 és 2023 között, miközben az adatigénylési per zajlott, átlagosan 15 százalékos fizetésemelést zsebeltek be.

A hírhamisítási ügyről ismert Papp Dániel vezérigazgató fizetését a DK még nem kapta meg, így nem tudni, hogy emelkedett-e 2022 óta a havi 3,5 millió forintos fizetése.

Németh Zsolt, a szakmában csak „Pitbullnak” hívott hírigazgató keresete 2022 és 2023 között 1,6 millióról 2 millió 690 ezer forintra emelkedett.

Az Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúit korábban készítő Nagy Katalin – jelenleg brüsszeli tudósító – forintba átszámolva több mint 2 millió 280 ezer forintot keres, de euróban kapja a fizetését.

Meszes Boglárka híradós – ő volt az, aki élő adásban olvasta be, hogy egy független újságíró kérdésekkel provokálta a fideszeseket – havi 1 millió 521 ezer forint bérben részesül, két éve még 1,3 milliót kapott.

Császár Attila vezető politikai riporter bére is nőtt, ő most 1 millió 470 ezer forint fizetést kap.

„Az időnként antiszemita posztokat megosztó Siklósi Beatrix havi 1,9 millió forint fizetést vesz fel a közmédiában, őt is megjutalmazták közel 300 ezres emeléssel” – közölte Kálmán Olga.

 

Címkék: bér, köztévé