Orbán Ráhel érzékelte a patthelyzetet

Orbán Ráhel érzékelte a patthelyzetet

Orbán Ráhel előad. (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A turai egykori Schossberger-kastély üzemeltetése kapcsán egy nagy kihívással szembesültünk már a kezdetektől. Érzékelni lehetett azt a patthelyzetet, hogy mi történik akkor, ha egyszerre két különböző szegmenset próbálunk kiszolgálni” – ezt a Mandinernek nyilatkozta Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, a BDPST Zrt. kreatív igazgatója. A férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég október elején jelentette be, hogy „az üzleti modell finomhangolása” miatt a szállodának vége, az alkalmazottak jó részét pedig elbocsátják. 

Orbán Ráhel szerint a probléma az volt, hogy más élményre vágyott, aki rendezvényt tartott a kastélyban, mint az, aki a szállodában foglalt szobát. „A kettőt egyszerre kiszolgálni pedig különösen nehéz, vagy megoldhatatlan volt egy olyan épületben, ahol kevés szoba áll rendelkezésre. Ezért úgy döntöttünk, hogy ez a konfliktus ne álljon fenn, és mostantól vagy különleges eseményekre adjuk ki a kastélyt vagy csoportos foglalásokra, ahol összegyűjtünk több, hasonló élményt kereső vendéget, és ők egyszerre jönnek el a szállodába”. Azt mondta, eredetileg is rendezvényekkel akartak foglalkozni, csak jött a koronavírus-járvány, ezért próbáltak alkalmazkodni a felborult piachoz. „Most, három-négy évvel a Covid után azt látjuk, hogy újra a rendezvények felé érdemes menni.”

Azt mondta, megfelelő számú brand és megfelelő számú hotel található a budapesti piacon, de szerinte az üzleti turizmus területén még sok fejleszteni való van, erre fel is hívta az ágazat szereplőinek a figyelmét. Ugyan sok új látnivaló van a városban, az immerzív színházi világban lát még a hiányt. (Ezt talán úgy a legérdemesebb elképzelni, hogy az előadásokat olyan terekbe rendezik, amelyekben a néző is mozoghat.Belép egy installációba, s lényegében belülről nézi az előadást – a szerk.) Azzal zárta, hamarosan megnyílik a Dorothea Hotelben a BiBo skybar-étterem.

Címkék: Orbán Ráhel, Tura