Kovács Gergely: Terjeszkedünk és a cél Felcsút

Kovács Gergely: Terjeszkedünk és a cél Felcsút

Kovács Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Viccből mondtam, hogy a parkolóőrökből képzünk szabadcsapatokat, és velük elfoglaljuk a (XI. kerületi) Frankhegyet. Egy héttel később megkeresett egy frankhegyi egyesület, akik azt mondták, hogy nagyon szívesen csatlakoznának a XII. kerülethez, mert eléggé elhanyagolja a fejlesztéseket ott a polgármester. Ezt posztoltuk, és másnap írtak Nagyszénászugból, hogy ők pedig Budakesziből szeretnének kiválni, mert őket is elhanyagolja az ottani városvezetés. Terjeszkedünk, és a cél Felcsút, azt is bekebelezzük” – jelentette ki a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a XII. kerület kutyapárti polgármestere, a műsort a Népszava szemlézte.

A politikus megjegyezte, hogy a kerületben a kommunális adót 40, 80 és 120 négyzetméteres osztással, valamint további sávok bevezetésével tervezik bővíteni. Különös gondot fordítanak a felelős állattartásra, valamint a nyilvános illemhelyek problémájának rendezésére. Beszélt arról is, hogy létrehozná azokat a programokat is, amelyek révén a kerület tehetősebbjei tudják segíteni a kevésbé szerencsés helyzetben lévőket, akár pénzzel, akár használt, de még működő műszaki cikkekkel.

Szóba került a XII. kerületi Turul-szobor sorsa is, Kovács szerint nem maradhat a helyén, de kikérik a kerületiek véleményét. Ő bízik abban, hogy nem akarják ebben a formában megőrizni, az alkotás ügyével pedig csak 2025-ben foglalkoznak majd. A polgármester kitért arra is, hogy a XII. kerületben 36 rezidencia, konzulátus és nagykövetség van, és most ezeket végigjárják, hátha tudnak pénzt adni a kulturális programokra. Mint kiderült, az önkormányzat megkeresését a külképviseletek meglepve fogadták. Az Egyesült Arab Emírségek képviseleténél elmondták, hogy eddig sem Karácsony Gergely főpolgármester, sem Pokorni Zoltán nem kereste a kapcsolatot velük, holott nyitottak lennének pénzügyileg beszállni a környékbeli kerületi fejlesztésekbe is.