„Make Europe Great Again” feliratú sapkában fotózkodott Orbán Ráhel

„Make Europe Great Again” feliratú sapkában fotózkodott Orbán Ráhel

Tiborcz István és Orbán Ráhel (Fotó: Instagram/Orbán Ráhel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég lett tokaji szőlősgazda Orbán Ráhel, a jelek szerint pedig nagyon is jól érzi magát a szerepben, férjével ezúttal is bejárták a Patrícius Borház pincéit, borozgattak és fényképezkedtek. A vasárnap délután sztoriként közzétett, Tiborcz Istvánnal közös fotónak pedig még politikai relevanciája is akadt: a miniszterelnök lánya ezen „Make Europe Great Again” feliratú baseballsapkát visel. Donald Trump jól ismert szövegének európai verzióját Orbán Viktor tette az uniós soros elnökség mottójává. A jelmondat persze felkeltette a nemzetközi közösség és sajtó figyelmét is, élénken cikkezett róla a Guardiantől a CNN-ig mindenki. 

Orbán Ráhelről tavaly derült ki, hogy 94 hektárnyi föld megszerzésére készül a tokaji borvidéken. A miniszterelnök lányának mindez több száz millió forintjába került, és hozzá kerültek így olyan földek is, melyek korábban édesanyja, Lévai Anikó nevén voltak. Szerzett földeket Bodrogkeresztúron, Bodrogkisfaludon, Mádon és Tokajban is.

A 24.hu akkor érdeklődőtt Orbán Ráhelnél a vételről, amire az a válasz érkezett: „A BDPST Group – mely cégcsoport egyik vezető tisztségviselője Orbán Ráhel – a közelmúltban megvásárolta a Patrícius Borházat, mely akvizíció kapcsán szinergiák jöhetnek létre mind a szőlőtermelés, mind a szálláshely gasztronómiai kínálatának szélesítése, mind a borturizmushoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése terén a Tokaji borvidéken. A Patrícius borgazdaság szomszédságában elterülő földeket tulajdonosa értékesíteni kívánja, amelyekre magánszemélyként az eladó felé Orbán Ráhel jelezte vételi szándékát. Mivel a földterületre elővásárlási joggal rendelkeznek más személyek/vállalkozások is, az adásvétel csak akkor jöhet létre, ha a kedvezményezett feleknek nincs vételi szándéka. Amennyiben Orbán Ráhel szerez tulajdont, úgy az említett földterületeken a jövőben is magas szakmai színvonalú szőlőtermelés folyik tovább. Mivel a Patrícius Borház Zrt. borai kizárólag az oltalom alatt álló régióban megtermelt és felvásárolt, a borvidéki szabályozásban előírt feltételeknek mindenben eleget tevő szőlő alapanyagból készülnek, a földvásárlás eme minőségi és szakmai követelmények megtartását szolgálhatja a jövőben.”

Az állam elővásárlási jogát illetően idén aztán Vadai Ágnes érdeklődött Polt Péternél, de az ügyben arra hivatkozva nem indult nyomozás, hogy nem történt jogtalan előny vagy hátrány okozása.

A kormányfő lánya 2022 decemberében beszélt arról a Mandinernek adott interjúban, hogy családjával hazajöttek, egy év elég volt számukra külföldön. A korábban bababoltot is nyitó, luxusiparban tevékenykedő, és adott esetben Bahreinben gáz- és olajügyről egyeztető Orbán Ráhel idén májusban állította nyilvánosra Instagram-fiókját, életébe azóta kaphatnak a korábbinál is nagyobb betekintést az érdeklődők.