Felfüggesztett fogházra ítéltek egy férfit, akit a Blahán elütött egy motoros

Felfüggesztett fogházra ítéltek egy férfit, akit a Blahán elütött egy motoros

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év fogházbüntetést kapott a Fővárosi Törvényszéken az a férfi, aki a Blaha Lujza téren megpróbált a piroson átszaladni, de elgázolta egy motoros. A végrehajtást felfüggesztették két évre. Az elsőfokú ítélet ugyanakkor még nem jogerős: az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbez.

A férfi 2019. június 25-én éjszaka, alkohol hatása alatt próbált átkelni a piros lámpa ellenére. A zebrán ugyanakkor elgázolta őt egy zöldön haladó, de a megengedett 50-es sebesség helyett 93-mal száguldó kamion. A Blikk szerint a motoros megpróbálta kielőzni a férfit, de nem járt sikerrel.

Az ütközéstől a motoros elesett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 2020. október 2-án végül életét vesztette. A halálát közvetlenül az ütközés során szerzett sérülései okozták. A gyalogos is maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett viszont. A bírónő azt mondta, hogy ha a motoros nem hal meg, az ügyben most ő is vádlott lenne.

A bíróság enyhítő körülménynek tekintette a gyalogos büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a balesetben ő is súlyosan megsérült. További ilyen körülmény volt az erős sértetti közrehatás és az azóta eltelt idő nagysága. Súlyosbító körülmény volt viszont, hogy ittas állapotban igyekezett átszaladni a zebrán.