LMP: Az önkormányzatok lépjenek fel az erdőpusztítás ellen

LMP: Az önkormányzatok lépjenek fel az erdőpusztítás ellen

Kitermelt fa (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzatok közbenjárását kéri az LMP, hogy fellépjenek a friss szabályok szerint könnyebbé vált fakitermelés ellen.

Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke csütörtökön beszélt arról, hogy az LMP-s önkormányzati képviselők szerte az országban arra fogják kérni a polgármesterekenet, hogy tegyenek az intézkedés ellen. A lehetséges lépések között említette, hogy az önkormányzatok megtilthatják saját tulajdonú erdőik kitermelését, a területükön lévő, más által hasznosított erdők tulajdonosaira pedig nyomást tudnak gyakorolni.

A politikus bírálta, hogy a kormány által megalkotott szabályozás „szabadkezet ad az állami tulajdonú erdők kitermelésének”, szavai szerint „olyan mértékű erdőpusztításnak nézünk elébe, ami egész egyszerűen megengedhetetlen”. A párt már korábban jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul, emellett állásfoglalást kértek a jövő nemzedékek érdekeit védő ombudsman-helyettestől, írtak Áder Jánosnak és petícióit is indítottak, amit már több mint ötvenezren szignóztak. Emellett péntekre tüntetést is bejelentettek a Kossuth térre, az Agrárminisztérium épületéhez.