Magyar Péter drMáriás-képeket vásárolt

Magyar Péter drMáriás-képeket vásárolt

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön nyílt meg az Art Market nevű képzőművészeti vásár Budapesten, és Magyar Péter személyében egyből akadt vevő néhány képre. Erről a Tisza Párt elnöke posztolt a Facebook-oldalán: „drMáriás: Arany Orbán Viktor és Arany Magyar Péter felszabadít Warhol műtermében. Mindkét képet megvásároltam (lefoglaltam) az ArtMarket kiállításon és decemberben karácsonyi jótékonysági licitre bocsátom”.

A képek egyikén arany háttér előtt Orbán Viktor, a másikon a hasonló környezetben álló Magyar Péter ránt forgópisztolyt a néző felé. A bevételből a szegény sorsú családok karácsonyát támogatja az ellenzéki politikus. A 444 szerint mindkét képen 1,2 millió forintos árcédula szerepelt, és a vásár végéig továbbra is meg lehet őket tekinteni a Millenáris Park B épületében. A munkák Andy Warhol híres, Elvis Presley-témájú festménysorozatának parafrázisai, Warhol 1963-ben festette meg a pop art egyik legismertebbé vált művét, a Triple Elvis című képet.