Gulyás Gergely szerint nem gond, hogy milliárdokat költ az állam a Magyar Péter nemiszervével foglalkozó TV2-nél

Gulyás Gergely szerint nem gond, hogy milliárdokat költ az állam a Magyar Péter nemiszervével foglalkozó TV2-nél

Magyar Péter az EP-ben (Forrás  Philippe BUISSIN/European Union) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éles kérdezz-felelek alakult ki a szerdai kormányinfó legelején Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Telex újságírója között azzal kapcsolatban, hogy a kormányközeli TV2 nemrég két és fél percen át foglalkozott azzal, hogy a legnagyobb ellenzéki párt vezetője „megigazította a péniszét" egy nyilvános eseményen.  A miniszter is elismerte, hogy az ilyen felvetések „színvonaltalanok", de abban már nem látott problémát, hogy az állam több tízmilliárd forintot költ hirdetésekre a TV2-nél, és ezzel a Telex által ismertetett adatok szerint a csatorna bevételének mintegy felét adta 2022-ben.

– Kormányinfón vagyunk, azért bizonyos színvonalat tartsunk – válaszolta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Telex újságírójának, Simor Dánielnek arra a kérdésére, hogy előfordult-e már vele, „hogy nyilvános helyen meg kellett igazítani a péniszét". Ennek az előzménye az, hogy a TV2 Tények című műsorában főműsoridőben, két és fél percen át foglalkoztak azzal, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a csatorna szerint „a péniszét igazgatta" az Európai Parlament strasbourgi ülésén, miközben – a Telex által idézett adatok szerint – 2022-ben a kereskedelmi csatorna bevételének mintegy felét, 28 milliárd forintot tett ki az az összeg, amit az állam hirdetések formájában a Tv2-nél költött. 

A Telex újságírója arra volt kíváncsi, a miniszter szerint rendben van-e az, hogy egy ilyen médiacégnél ennyit költ a magyar állam. Gulyás Gergely úgy reagált: a műsorszerkesztésbe nem szól bele a kormány, és bár a műsor szerinte „színvonaltalan", a másik nagy kereskedelmi csatorna, az RTL műsorai is hasonlóak, valamint az RTL-en is vásárol hirdetési felületet a magyar állam, arra azonban nem adott választ, hogy az TV2 esetében ez a költés miért a sokszorosa az RTL-en elköltött forrásoknak, hiszen ezt a különbséget a nézettség egyébként nem indokolja. (Arra sem volt példa, hogy az RTL hírműsoraiban politikusok nemiszervével foglalkoztak volna – a szerk.)

Gulyás Gergely arra a kérdésre sem válaszolt, hogy elfogadná-e a TV2 meghívását a történtek után. Kérdésre jelezte: továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy „a jobboldali újságírónak lenni morális fölényt jelent". Azt mondta: ezt „általánosságban" érti, ami nem jelenti azt, hogy ne készítenének „egy-egy színvonaltalan" műsort.

 

Címkék: kormányinfó, TV2