Macron visszaszólt Netanjahunak

Macron visszaszólt Netanjahunak

Emmanuel Macron (Fotó: Facebook/Emmanuel Macron)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emmanuel Macron francia elnök a minisztereivel tartott heti találkozóján figyelmeztette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy „ne hagyja figyelmen kívül az ENSZ döntéseit”. 

A Politico írása szerint a francia elnök ezt mondta: „Netanjahunak nem szabad elfelejtenie, hogy országát egy ENSZ-határozat hozta létre”, amivel utalt az ENSZ Közgyűlésének 1947. novemberi szavazására, ami Palesztinát zsidó és arab államra osztotta.

Macron és Netanjahu az elmúlt napokban egymásnak feszült, miután a francia elnök a francia rádiónak adott interjújában az Izraelbe irányuló fegyverszállítások leállításra szólított föl, amire válaszul az izraeli miniszterelnök, ahogy arról beszámoltunk, azt mondta kollégájának, hogy „szégyellje magát”. Macronék ezen kívül bekérették Izrael franciaországi nagykövetét egy dél-libanoni incidens miatt, amiben megsérült az ENSZ két békefenntartója.

Hétfőn a francia védelmi miniszter, Sébastien Lecornu megismételte Macron figyelmeztetését, és egy újságírónak azt mondta, probléma, hogy Izrael nem tartja tiszteletben az ENSZ határozatait.

Címkék: Macron, netanjahu, gáza