Október 23.: Orbán Viktor a Millenárison mond beszédet – Magyar Péter: Hol a bátorság, miniszterelnök úr?

Október 23.: Orbán Viktor a Millenárison mond beszédet – Magyar Péter: Hol a bátorság, miniszterelnök úr?

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján tartott a fõvárosi Terror Háza Múzeumnál (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 23-án délelőtt 11 órától, a Millenárison mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor – jelentette be Gulyás Gergely szerdán. A kancelláriát vezető miniszter korábban lapunknak azt mondta, ő maga Székelyföldön ünnepel majd. 

Mint ismeretes, a Tisza Párt 23-án 15 órára, a Bem József térre hirdetett gyülekezőt, onnan a Széna térre vonulnak majd át. „Vajon miért nem mer/akar a Fidesz október 23-i megemlékezést tartani Budapesten? Miért nem mer az 1956-os hőseink emlékéről beszélni? Esetleg nincs megfelelő helyszín vagy szónok?” – írta akkor Magyar Péter a Facebookon, azt találgatva, miért nem jelentette be még a miniszterelnök, hol tartja majd meg szokásos beszédét.

A hírre azonnal reagált Magyar Péter is: a Facebookon azt írta, hogy „1989-ben Orbán Viktor még szovjet katonákkal a háta mögött is elég bátor volt ahhoz, hogy százezrek előtt kiálljon a magyar függetlenség és a szuverenitás mellett. Ma már a TEK-kel a háta mögött sem akar október 23-án miniszterelnökhöz méltóan, nyilvános helyen megemlékezni az 1956-os hősökről és egyértelműen hitet tenni hazánk valódi szuverenitása és függetlensége mellett. Hova lett a bátorság, Miniszterelnök úr? Esetleg sejti, hogy Orbán Balázs szavait és a Fidesz új politikáját már a keménymag sem fogadja el? Esetleg tudják, hogy még buszosztatással se lehetne összehozni pár ezer embert? Esetleg fél, hogy a sajátjai fütyülnék ki?” – írta a Facebookon a Tisza Párt elnöke