Nem leplezheti tovább az állam a Yettel-eladás adatait

Nem leplezheti tovább az állam a Yettel-eladás adatait

Tóth Bertalan (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiderülhetnek a Yettel-privatizáció részletei, mivel a másodfokú bíróság is úgy ítélt: ki kell adnia a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nek a Yettel Magyarországban birtokolt százmilliárdos üzletrésze eladásának adatait. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs – írja az MSZP-s Tóth Bertalan Facebook-bejegyzésében. 

A baloldali képviselő emlékeztet arra: januárban indított közérdekű adatok kiadása érdekében pert a tranzakció miatt, mivel az Orbán-kormány „folyamatosan sunnyogott és titkolózott. Nem derült ki, miért adta el az állam a részvényeinket, és pontosan miért érte meg neki (vagyis nekünk, adófizetőknek) ez az üzlet”. A Fővárosi Törvényszék áprilisban úgy ítélt, Tóthnak meg kell kapnia az adatokat – azonban az állami cég megfellebbezte a döntést. Ennek a pernek a következő lépése a mostani ítélet. Így a törvény szerint a Fővárosi Ítélőtábla ítéletének kézhezvételétől számított 15 napon belül ki kell adni a privatizáció adatait.