Mészáros Lőrinc cégének igazgatója is panaszkodik a kormányra

Mészáros Lőrinc cégének igazgatója is panaszkodik a kormányra

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a V-Híd gépbemutató ünnepségén Kiskőrösön 2024. október 9-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak Csányi Sándor OTP-vezér ment neki a kormány gazdaságpolitikájának a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. Egy panelbeszélgetésen a legnagyobb magyar vállalatok vezetői azt járták körbe, cégeik hogyan tudnak alkalmazkodni a mostani gazdasági helyzethez.

Vida József, a Mészáros Lőrinchez tartozó Opus Global igazgatóságának elnöke egy ponton azt mondta a Hvg.hu tudósítása szerint: „úgy érezzük magunkat, hogy először azt mondják a versenypályán, hogy el kell indulni 3600 méteren, majd szólnak, hogy lesz egy gát, aztán lesz tizenkettő, utána még vizes akadály is.” – Az Opus jó ütemben haladt a válság alatt, és ugyan az építőipar most lelassult, az élelmiszeripar átveszi a szerepét – tette hozzá. Elmondta azt is: megpróbálják külföldre vinni pénzt, de „nem biztos, hogy Európa felé kell figyelnünk, körül kell néznünk”. Vida azt is hangsúlyozta: el kellene térni attól, ahogy a kémcsövekben a gazdaságpolitikát kitalálja a kormány, több kommunikációra van szükség az állam és a nagyvállalatok között.

Bacsa Györgya Mol Magyarország ügyvezető igazgatója arról is beszélt az eseményen, hogy a kormány a válság során eleinte extraprofitadóról beszélt, de ebben már nincs is profit mára, a helyzetet pedig ezután még árszabályozással is fokozták, miközben az Európai Unión belül is nehezen megy a tőke kihelyezése.