Orbán Viktor: Donald Tusk maga a fekete macska, az ellenzék jelöltje egy kihűlt kődarab

Orbán Viktor: Donald Tusk maga a fekete macska, az ellenzék jelöltje egy kihűlt kődarab

Orbán Viktor 2022. március 15-én (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külön köszöntötte március 15-ei, Kossuth téri beszédében Orbán Viktor azokat, akik Kárpátaljáról érkeztek. Egész jól nézünk ki, mondta, hozzátéve, hogy talán még sohasem néztek ki olyan jól, mint éppen ma. Száznegyvenhárom napja, október 23-án találkoztak legutóbb, gyorsan elrepült ez az időszak. Akkor megüzenték a baloldalnak, hogy nem oda Buda. Most már, ha jól látja az esélyeket, nem oda Pest sem. Szerinte ismét vissza akarják rántani a baloldali rémálomba az országot, de ők megüzenték, hogy a jobboldalon nem jámbor lúzerek, és nem ijednek meg a baloldal mögött szerinte álló befolyásos médiától, brüsszeli bürokratáktól és Soros Györgyöktől. Szerinte jól harcoltak, áll mind a 106 képviselőjelöltjük, több mint száz választási gyűlést tartottak Battonyától Nemesmedvesig, erejük és esélyeik a megfogalmazása alapján napról napra nőnek. Nem is emlékszik, mikor állt ilyen jól a csillaguk ennyivel a választások alatt. 

Ellenfeleik szerinte a legmélyebb tanácstalanság állapotában, a szétesés határán billegnek. Úgy látja, a farkas báránybőrbe bújt, de a csalárdság árát meg kell fizetni. Az üstökösnek hitt miniszterelnökjelöltjük mára csak egy földbe csapódó, kihűlt kődarab, mondta. Vele együtt, úgy látja, beleállt a földbe az egész baloldali miskulancia. Végső kétségbeesésében szerinte odahívták Donald Tuskot, aki először szétverte saját pártját Lengyelországban, aztán az Európai Néppártot. Orbán úgy látja, Tusk a fekete macska, aki csak bajt hoz az ember fejére. Sose akadályozd meg ellenfeled abban, hogy hibát kövessen el, tette hozzá. 

Orbán: A béke az erősek jussa

Komoly dolgokról kell Orbán szerint beszélni, háborúról és békéről, a haza üdvéről és a fenyegető veszélyekről. Mióta létezik közös magyar nemzeti emlékekzet, a magyarok szerinte ugyanazt akarták: legyen béke, szabadság és egyetértés. Ez viszont nem maradhat óhaj, mert akkor elszáll, mint egy könnyű lehelet. A három dologhoz ugyanarra van szükség, erőre. Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki, fogalmazott. A béke az erősek jussa szerinte. Ezért álmodtak Széchenyi, Kossuth és Petőfi erős Magyarországot, ők pedig velük álmodnak. Nem szakadhatunk ki a népek Naprendszeréről, de mindig a saját tengelyünk körül forogjunk, adta ki az irányt Orbán. Ezért támogatják a családokat és hoztak létre szerinte egymillió új munkahelyet, ezért küldték haza az IMF-et is. Azt akarják, ne térítse el őket sem a háború, sem a baloldal április 3-án. 

A világ legszebb országa a miénk a kormányfő szerint. A világ legtalálékonyabb emberei születtek itt, akik paprikából csinálnak C-vitamint és célzott vakcinalövésekkel terítik le az ismeretlen vírusokat. Ez pedig szerinte a jószívű emberek országa is, Szent Erzsébettől a menekülteket ma is segítő ezrekig. A szépséghez, leleményhez és jószívűséghez előbb viszont kell szerinte erő is. 

Az erő Orbán szerint nemcsak izom kérdésée, az oroszlánt nem lehet lebirkózni, viszont lehet homokot szórni a szemébe. A medve szkanderben verhetetlen, de lehet az orrába karikát és láncot fűzni, fogalmazott. És ők tudják, hogy a vadkanból is lehet pörköltöt csinálni. Úgy látja, egy országnak először is a lelkében kell erősnek lennie. Nem ostorozzák magukat, amiért magyarok, és ezt másnak sem hagyják, nem hajlonganak és nem kushadnak, akkor sem rejtik véka alá a véleményüket, ha ez másoknak nem tetszik. És nem akarják magukat mindenkivel megszerettetni, mert ez szerinte lehetetlen. 

Ezt követően a saját, vélt eredményeiket emlegette Orbán, megjegyezve, hogy szerinte 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna kormányon. Van nemzeti alkotmány és egymillióval több magyar állampolgár, mind a 15 millió magyarnak van anyaországa, fogalmazott. Úgy látja, a világ legnagyobb kulturális fejlesztései Budapesten történnek. Van belevaló külpolitikánk, képesek vagyunk lezárni a határokat a migránsok előtt, jelentette ki. Egymásnak adják a kilincset a világ legnagyobb sportrendezvényei, mondta. 

Novák Katalint méltatta a miniszterelnök

A miniszterelnök szerint azt is tisztáznia kell, hol állnak a háborúban. Abban az országban tört ki, ahol magyarok százezrei élnek. Katonáinknak és rendőreinknek már a keleti határ biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk. Minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját emlegette Orbán, szóba hozva a világjárványt és az energiaválságot is. Ráadásul itt van a baloldal is, a veszélyek korában élünk, jelentette ki. Magyarország világok határán fekszik, errefelé Orbán szerint a háborúkat nem értünk vívják, és akárki győz, mi rajtavesztünk. Közép-Európa szerinte sakktábla a nagy nemzetek számára, hol az egyik oldal akar frontvonalba tolni, hol a másik, időnként pedig fel is áldoznak minket. Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni, tette hozzá.

Oroszország a kormányfő szerint az orosz érdekeket nézi, Ukrajna meg Ukrajnáét. Az Egyesült Államok és Brüsszel sem fog magyar szívvel érezni, a magyar érdek Orbán szerint pedig az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában. Egyetlen magyar sem kerülhet szerinte az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. A kormányfő viszont úgy látja, a baloldal katonát és fegyvert küldene a frontvonalra. (Ez hazugság, az ellenzék nem akart katonákat küldeni.) A kormányfő úgy látja, a baloldal bele akarja rángatni az országot a háborúba, katonai célponttá téve Magyarországot. 

Novák Katalin megválasztását is szóba hozta a kormányfő. Az új köztársasági elnököt idézve mondta, hogy a nők a békét akarják megnyerni, nem a háborút, úgy látszik, megint az asszonyoknak van igazuk Orbán szerint. Húsz év kell egy ember felneveléséhez, de húsz másodperc elég az elpusztításához. A nők szerinte nem nyugat és kelet harcát látják, hanem ukrán és orosz édesanyát, szankciók kényszerítő ereje helyett nélkülözést. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, hallgatni kell az asszonyokra, jelentette ki. Orbán szerint a legjobb pillanatban lett először egy nő az államfő.

„Látjuk a különbséget menekültek és migránsok között”

A háborúnak a kormányfő szerint nem lett volna szabad megtörténnie, Magyarország pedig ennek elkerülésére mindent megtett. A háborús veszély, úgy látja, az egekbe emeli a választás tétjét, békepárti jobboldal vagy háborús baloldal. Ők azt mondják, meg kell őrizni Magyarország békéjét és biztonságát. Úgy látja, mindenki láthatja a különbséget a szomszédból menekülő rémült nők, és a több ezer kilométerről érkező, határunkat megostromló migránsok között. Magyarország szerinte segít a menekülteknek, de továbbra is elutasítja a migrációt. 

Orbán szerint egységesek, meg fogják nyerni a népszavazást is a „genderőrülettel” szemben. „Az apa férfi, az anya nő, hagyják békén a gyermekeinket”, fogalmazott. 

Schwarzenegger és a fekvőtámaszok

Egyszer megkérdezte Schwarzeneggert, hány fekvőtámaszt csinál egy nap, ő pedig azt válaszolta, csak onnan számolja, ha fáj. Ők is így vannak a kampányban, a fájdalom a barátjuk, azt kéri mindenkitől, tegyenek rá még egy lapáttal. A választást szerinte meg kell és meg is fogják nyerni. A mai nappal a tanácsot megtartották, 19 nap menetelés vár rájuk, életük legfontosabb csatája következik. „Adjuk meg nekik, ami jár, védjük meg Magyarországot”, fogalmazott. Hajrá, magyarország, hajrá, magyarok, zárta ismét ezzel a fordulattal beszédét.

A kormányfő nem ment Kijevbe

Korábban kiderült, hogy a lengyel, a cseh és a szlovén kormányfő épp kedden látogat Kijevbe, hogy ott találkozzanak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Az erről szóló döntés az Európai Tanács múlt heti versailles-i értekezletén született, és bár felmerült, hogy Magyarország is képviseltesse magát, de Orbán végül kimaradt a delegációból. A magyar kormány állítólag azért döntött a távolmaradás mellett, mert a találkozón a fegyverszállítás kérdése is szóba kerül.

Az Orbán-beszéd előtt egyébként a köztévén Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont vezetőjével elemezte Fábián Barna a háborút. Fábián feltette a kérdést, az Európai Unió belesodródott-e a háborúba, Mráz pedig úgy fogalmazott, hogy bár erkölcsileg érthető, ha segíteni akarják a megtámadott felet, de óvatosnak kell lenni. Mráz szerint az EU egy megosztott államszövetség, pedig most egység kellene. A Békemenetről pedig Bencsik Andrást kapcsolta az M1, a Demokrata főszerkesztője pedig elmondta: természetesen Orbán Viktorra fog szavazni. Szerinte a népszavazáson nemmel kell majd voksolni, ha pedig a referendum érvényes és számukra eredményes lesz, az azt jelenti, hogy a Nyugat elmehet a fenébe. Felemelő érzés látni ezt a sok hazáját szerető embert, fogalmazott a Békemenet közönsége kapcsán az M1 riportere, Molnár Zsófia.

A Békemenetről és az ellenzéki nagygyűlésről szóló folyamatos tudósításunkat itt olvashatja.