A Momentum fegyvereket küldene Ukrajnának

A Momentum fegyvereket küldene Ukrajnának

Tompos Márton (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Észak-koreai katonák, ahogy átveszik az orosz felszerelést. Hamarosan az ukrán fronton láthatjuk őket viszont. Mindez Kína beleegyezése nélkül nem történhetne, sőt Peking bőven ad el mindenféle felszerelést is az oroszoknak. Közben Irán drónokat és ballisztikus rakétákat értékesít Moszkvának, Belarusz pedig a reguláris hadsereget leszámítva mindenben támogatja az orosz háborús törekvéseket” – írja friss Facebook-bejegyzésében Tompos Márton, a Momentum elnöke, közzétéve az ezt rögzítő videótartalmat is. Tompos úgy véli: ezzel szemben áll „a mi szövetségi rendszerünk. A szabad világ a NATO-val és az EU-val vs. az elnyomó diktatúrák Minszk-Moszkva-Peking-Teherán-Phenjan tengelye. Egy normális kormánnyal nem is lenne kérdés, hogy mi hova tartozunk, de a mostani inkább küldene fehér zászlót Kijevbe, mint valódi segítséget” – írja, hozzátéve, hogy a Momentum követelései a következők:

1. küldjünk fegyvert a védekezéshez az ukránoknak

2. álljon le a kormány az EU-s segélycsomagok blokkolásával

3. a kormány limitálja a gazdagsági minimumra az orosz és kínai kapcsolatokat, különös tekintettel a nyilvános eseményekre.

Címkék: Ukrajna, Momentum, fegyverek