Szijjártó Péter és Georg Spöttle munkaebéden vitatta meg a világpolitikát

Szijjártó Péter és Georg Spöttle munkaebéden vitatta meg a világpolitikát

A nagy találkozó. (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Munkaebéden Szijjártó Péter miniszter úrral. Volt témánk bőven az orosz-ukrán konfliktuson keresztül a Közel-Keletig...” – ezt írta a Facebookra pénteken Georg Spöttle, a Pesti Srácok főmunkatársa. A megbeszélésről Szijjártó Péter külügyminiszter is posztolt, azt írta: „A világ mára nagyon bonyolult hellyé vált, megvitattuk, ki hogyan látja…”

Spöttle, emlékeztet a 444.hu, a kormánymédia kedvenc biztonságpolitikai megmondóembere, aki saját elmondása szerint az orosz–ukrán háborúban Oroszországot támogatja. Tavaly Donbászba vitte őt az orosz védelmi minisztérium, ahonnan orosz propagandát közvetített a magyar nézőknek. Beszámolóiból az derült ki, hogy az ukránok civileket gyilkoló agresszorok, akik szétlövik a saját városaikat, az oroszok pedig csak segítenek.

A portál felidézi, hogy két éve egy műsorban Spöttle egy olyan videót állított be ukrán támadásnak, amelyben valójában az oroszok bombázták a szíriai Aleppót 2016-ban. „Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” – mondta a hamisan beállított felvételről.

A kilencvenes években pedig még messzebb tekintett: arról beszélt, hogy földönkívüliek környékeztek meg. „Éjszakánként a szolgálati fegyveremmel ültem az ágyamon, ha a szürke lények újra feltűnnének nálam” – mondta.

 

Címkék: Szijjártó, Spöttle