Budai Gyula: Igaza van Oszkó Péternek, Márki-Zay tényleg egy futóbolond

Budai Gyula: Igaza van Oszkó Péternek, Márki-Zay tényleg egy futóbolond

Budai Gyula és Koncz Zsófia (Fotó: Budai Gyula / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Budai Gyula fideszes volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenlegi parlamenti képviselő az előválasztással kapcsolatos feszültségekre. – Márky-Zay Péter hazaárulónak nevezte a Dobrev Klárát támogató ellenzéki politikus társait, akikkel állítólag egy csapatban játszanak. (Ja, hogy fáradt volt a „mi Péterünk”, és ezért csúszott ki a hazaáruló szó a száján) Igaza van Oszkó Péter volt pénzügyminiszternek, ez az ember tényleg egy futóbolond! – írta. 

Korábban Oszkó egy hozzászólásában nevezte futóbolondnak Márki-Zayt, ám később a Válasz Online-nak adott interjújában finomított. – Emberből vagyok én is. Valóban felbosszantottam magam azon, amikor egy interjújában tényként jelentette ki, hogy nem volt 2010 után elszámoltatás. (...) Márki-Zay Péter természetesen nem futóbolond, hanem egy egyébként remek taktikai érzékkel rendelkező politikus, aki viszont szerintem ezt a taktikai érzékét egyelőre olyan egyéni pályán használja saját célokra, ami az ellenzéki építkezést valójában nem segíti – mondta. Sőt, Budai Gyula elszámoltatási időszakát felidézve arról is beszélt, „évekig járt bíróságra”.

Mi volt a hazaárulózás?

Mint ismert, Márki-Zay Péter arról beszélt az ATV-n nemrég, a korábban Karácsony Gergelyt támogató politikusokat is zsarolással vettek rá arra, hogy most a nyilvánosság előtt Dobrev mellett álljanak ki. – (...) „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk. (...) Nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat – tette hozzá. 

Erre Dobrev Klára úgy reagált, hazaárulózni a Fidesz szokott. – Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott – mondta. Márki-Zay később elnézést kért a hazaárulózásért. – Én ezt a kifejezést, én nem használtam, és nem akartam használni, mégis elnézést kérek mindenkitől – mondta hozzátéve, a sok nem alvástól kicsúszhat olyasmi az ember száján, amit egyáltalán nem gondol.