Budapesten is gondolkoznak a gazdaságot segítő intézkedéseken

Budapesten is gondolkoznak a gazdaságot segítő intézkedéseken

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keresi a megoldást a főváros, hogy mit tud tenni azokkal a most nehéz helyzetbe került cégekkel, vállalkozókkal akik tőlük bérelnek üzlethelyiségeket. A főpolgármester beszélt erről, ahogy arról is, hogy bővíteni fogják a hajléktalanszállókat.

Az Orbán Viktor által bejelentett intézkedések után Karácsony Gergely is jelzett gazdasági problémákat a szokásos napi tájékoztatóján. Hiszen – mint mondta – vannak, akik a fővárostól bérelnek üzlethelyiségeket és most a forgalom visszaesése miatt komoly gondokkal küszködnek. A Fővárosi Önkormányzat már keresi a megoldást, hogy akár a bérleti díj átütemezésével vagy valahogyan hozzá tudjon járulni a kilábaláshoz ebből a gazdasági helyzetből.

A főpolgármester bejelentette azt is, hogy a kormánnyal való együttműködésben bővítik a hajléktalanszállón a helyeket, illetve arra is felkészülnek, hogy szükség esetén karantént biztosítsanak.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes pedig az egyik legsürgetőbbnek a „fronton” dolgozó egészségügyisek védelmét nevezte, ezért a főváros azon dolgozik, hogy szerezzen számukra elég védőfelszerelést.

Karácsony Gergely egyúttal ismét arra kérte az embereket, hogy aki teheti, maradjon otthon. Sürgette a gyakori kézmosást és azt is, hogy mindenki különösen figyeljen oda az idősökre.