Szijjártó Pétertől vár tájékoztatást az LMP a hozzánk tervezett kínai vegyianyag-elosztóról

Szijjártó Pétertől vár tájékoztatást az LMP a hozzánk tervezett kínai vegyianyag-elosztóról

Csárdi Antal (Forrás: Facebook/LMP - Magyarország Zöld Pártja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délelőtt reagált az LMP frakcióvezető-helyettese, Csárdi Antal a Direkt36 cikkére, mely szerint kínai vegyi anyagok elosztóközpontjává tenné a kormány hazánkat. Két központja lehetne a lap szerint ezeknek, a záhonyi vasúti átrakodó, a másik Soroksáron.

A politikus sajtótájékoztatóján kiemelt felelősségének nevezte, hogy ez a kormányzat terv ne valósulhasson meg. „Ezzel a lépéssel az Orbán-kormány véglegesen Kína pöcegödrévé tenné hazánkat”, fogalmazott a képviselő, azt is hozzátéve, hogy minden itt élőnek csorbítanák az egészséges környezethez való jogait.

A szerződést a kiszivárgott hírek szerint még nem írták alá, ezért minden rendelkezésükre álló eszközzel küzdenek azért, hogy „ezt a rogáni érdekeltségi körbe tartozó beruházást” megakadályozzák. Kezdeményezi, hogy Szijjártó Péter számoljon be a fővárosnak és a budapesti vezetőknek, elvárják tőle, hogy „a magyarok érdekeit képviselje, ne pedig a kínaiakét”.