Devecsernél autós tüntetést tartottak az oltást elutasító tanárok

Devecsernél autós tüntetést tartottak az oltást elutasító tanárok

Lenner Pálma ápoló beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával 2021. április 1-jén (Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Forgalomlassító demonstrációt tartottak pedagógusok és szimpatizánsaik Devecseren amiatt, hogy a kormány döntése értelmében azok a tanárok, akik a munkavégzés feltételeként december 15-éig nem oltatták be magukat, nem taníthatnak tovább.

Az ATV híradása szerint a résztvevők több mint ötven autóval zárták le a településre vezető főút egyik sávját.

A demonstrálók felháborítónak tartják, hogy a szabályozás miatt egyébként egészséges, szorgalmas és kiváló szakembereket tesznek az utcára, miközben már legalább 2 ezer tanár hiányzik a rendszerből.

Ferenczi Gábor, Devecser független polgármestere ezzel kapcsolatban arról beszélt az ATV-nek, hogy fizetés nélküli szabadságra küldik ezeket a tanárokat, megalázzák őket, semmibe veszik a jogaikat.

A csatorna szerette volna megszólaltatni a tanárokat is, de egyikük sem mert nyilatkozni, mert ezt a helyi tankerületi vezető megtiltotta nekik.

A PDSZ felmérései szerint nagyjából a pedagógusok 10 százaléka utasítja el az oltást, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben is megmarad az ágazatban a kötelező vakcinafelvétel, akár 4-5 ezer pedagógus is kieshet az oktatási rendszerből.​