Dévényi István: Megértem, ha valaki haragszik rám – Kompország

Dévényi István: Megértem, ha valaki haragszik rám – Kompország

Dévényi István és Szerető Szabolcs a Kompországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akármit mondasz, akármit csinálsz, akármit gondolsz, mindig lesz, akinek nem tetszik. Megértem, ha valaki haragszik rám, nekem is nehéz volt ezt a döntést meghozni – mondta a Kötöttfogás című műsorunkból való távozásáról és az ATV-hez történő átigazolása kapcsán Dévényi István a Kompországban. Az újságíró ugyanakkor továbbra is maradt lapunk munkatársa, és a Flaszter című vitaműsorunkat is tovább vezeti. Szerinte jogos vita, hogy lehet-e egy olyan televízióban szerepelni, amely érintkezik a rendszerrel, de úgy érzi, annyira beszűkült az ellenzéki médiatér, hogy nem nagyon van már lehetőség máshol megszólalni. Ő is sokat mérlegelt, mielőtt meghozta ezt a döntést, nem volt könnyű elhagyni a Kötöttfogást. Ami végül az ATV felé billentette, az egy önző dolog, mégpedig az, hogy egy országos televízióban szerepelhet, és így sokkal több emberhez juthat el.

Mesélt a Hír TV-ről és a Szabadfogás műsor kezdeteiről is, azt mondta, szerettek volna fideszes vendégeket hívni, de senki nem mert eljönni, ő például Schmidt Máriát hívogatta, de csak a titkárnőjével beszélhetett, miközben a háttérben valaki azt suttogta, hogy „nem vagyok itt”.

Dévényi István szerint vannak azért olyan emberek, akikkel ő sem ül már le, mégpedig azokkal, akik aljas módon belérúgtak. A Pesti Srácokhoz például nem menne el, és Huth Gergellyel sem szeretne többet beszélgetni. Számára egyébként nem az a győzelem egy-egy ilyen beszélgetésnél, ha földbe döngöli vagy élő adásban lepropagandistázza, hanem például az, ha Jeszenszky Zsolt kimondja, hogy Varga Judit felelőssége felmerülhet a Völner-ügyben.

Az újságíró 89-ben, 16 évesen lépett be a Fideszbe, és nagyon sokáig tag is volt, egy ideig viccesnek érezte, hogy nem zárják ki, de aztán egyre kínosabb lett ez a dolog, és végül maga tett pontot párttagsága végére. Beszélt arról is, hogy nem érezte jól magát a kétezres évek elején a Magyar Nemzetnél, szerinte a szerkesztőség egy kaszárnya volt, az újságírókat pedig katonáknak tekintették, ahol nem tudhattad, mikor írsz olyat, ami Simicska Lajos érdekeit sérti, és amiért másnap kirúgnak, ezért ment el a Heti Válaszhoz.

A közmédiához 2011-ben került, az MTI digitális főszerkesztője lett, ahol egy idő után gyanús lett, mert például be akart számolni a Bajnai Gordon által szervezett demonstrációról, ezért félrerakták tanácsadónak. – Az egyetlen, amire a pályafutásomban nem vagyok büszke, hogy túl sokáig maradtam ott, sokkal előbb kellett volna felállnom – jelentette ki.

A műsorvezető: Szerető Szabolcs, felelős szerkesztő: Farkas Melinda.