Dézsi Csaba András mégsem tartja meg az önkormányzattól kapott jutalmát

Dézsi Csaba András mégsem tartja meg az önkormányzattól kapott jutalmát

Dézsi Csaba András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rákbeteg van a családjában, egy ezzel foglalkozó alapítványnak ajánlja fel az 5,2 millió forintos jutalmat, amelyet orvosi, illetve polgármesteri munkájának 35 éves jubileumára jár neki – közölte a keddi győri közgyűlésen Dézsi Csaba András, a város polgármestere az Ugytudjuk.hu tudósítása szerint. 

A keddi győri közgyűlés végén került el Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) 5,2 millió forintos jutalma, ami orvosi, illetve polgármesteri munkája nyomán, 35 év közszolgálati tisztviselői szolgálat után jár neki. „Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?” – válaszolta korábban sajtómegkeresésre a polgármester a jublieumi jutalomra. 

Végül azonban úgy tűnik, hogy mégis átgondolta a dolgot, és jótékony célra ajánlja fel a jutalmat: de nem akárhogy, ugyanis a keddi közgyűlésről tudósító Ugytudjuk.hu szerint a polgármester tíz percig sorolta. hogy miket dolgozott az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat.

Először Kovács Tamás képviselő (Fidesz), a javaslatért felelős bizottság elnöke ismertette a törvényi hátterét, kifejtve ez a jutalom jár a polgármesternek a törvények szerint.

Glázer Tímea (DK) megköszönte a tájékoztatást, és azt mondta: ha a város jobb anyagi helyzetben lenne, akkor tudná is támogatni a jutalmat, így azonban azt kéri a polgármestertől, hogy ne vegye fel azt. 

Balla Jenő azt mondta: ha jár, akkor jár, de ő úgy látja, hogy számos olyan ügy van most Győrben, amire a polgármester fel tudja ajánlani ezt a pénzt, például az óvónők ruhapénzét is megvonta a város az év elején, ez például egy jó ügy szerinte. Vagy adhatná arra is, hogy hosszabb ideig mérjék a levegő minőségét Győrszentivánon.

A polgármester az Ugytudjuk.hu tudósítása szerint részletesen felsorolta, hogy az elmúlt 35 évben hol dolgozott, és milyen eredményeket ért el, amelyek alapján jár neki a jutalom. Végül azt mondta Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs (MSZP) képviselőknek és a „liberális újságíróknak”, hogy ne ők mondják meg, hogy mire költi a pénzét, amiből egyébként sokat adakozik, csak azt kéri mindenkitől, akinek ad, hogy ezt ne árulja el senkinek.

Végül elmondta, hogy családjának egyik tagja rákbetegséggel küzd, ezért egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak, a Judy Rákalapítványnak ajánlja fel azt a nagyjából 3 millió forintot, ami adózás után marad a jutalomból.

Ezután viszont azokat, akik az üggyel kapcsolatban megszólaltak – vagy még csak meg sem szóltaltak, mint Pollreisz Balázs – „bunkó baloldali sutyeráknak” hívott a polgármester – írta a portál.