Eddig 121 település ezer intézménye vett részt a tanári tiltakozásokban

Eddig 121 település ezer intézménye vett részt a tanári tiltakozásokban

A Civil Közoktatási Platform 2022-es őszi demonstrációkról vezetett térképe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan bővül az a térkép, amin a Civil Közoktatási Platform az őszi tiltakozási hullám eseményeit rögzíti. Az összesített térképen nemcsak a sztrájkot és a polgári engedetlenséget, hanem egyéb akciókat is megjelenítenek. Adataik szerint az őszi tiltakozáskban legalább 310 település legalább ezer intézményében 2650 körüli tiltakozó akció volt. Az intézmények kétharmada vidéki, amelyek közül számos helyen a tiltakozó események száma már a tízet is meghaladja.

A készítők megjegyzik, hogy a tiltakozások száma ennél jóval több is lehet, mert a térképre csak azok kerültek fel, akik a szakszervezeteknek, a Tanítanéknak vagy a Tanárok a tanárokért mozgalomnak adatokat jelentettek. A munkabeszüntetésekről a tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak – de azokat nem hozza nyilvánosságra.

Most a december 8-i eseményekkel bővült a térkép, amikor is 121 településen 450 tiltakozó akció volt országszerte, 6400 sztrájkoló dolgozóról tudnak.

A térképen ide kattintva tudnak böngészni