Elbocsátották a Fertő tónál lövöldöző biztonsági őrt

Elbocsátották a Fertő tónál lövöldöző biztonsági őrt

Tábla a Fertő tónál (Forrás: Fertő tó barátai/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát annak a biztonsági őrnek, aki a Fertő tónál úgy próbált távozásra bírni horgászokat, hogy gázfegyverével a levegőbe lőtt. Az esetről a Magyar Hang kedden számolt be, az illetékes minisztérium pedig szerdán reagált.

Ahogyan azt lapunk megírta, vasárnap reggel három horgász az éjszakai horgászatról visszaindult a Virágosmajori kikötőbe, a csatorna torkolatába beérve azonban összetűzésbe keveredtek két biztonsági őrrel. – A két biztonsági őr kiabálva, majd két figyelmeztető lövést leadva szerette volna megtiltani, hogy a csatornát használjuk, mondván az építési terület – így írtak a történtekről az egyik Fertő tavi csoportban az érintettek. A Magyar Hangnak később a rendőrség is megerősítette az esetet és azt közölték, hogy a Soproni Rendőrkapitányság az ügyben gáz- és riasztófegyver használatára vonatkozó szabályok megsértése miatt egy 69 éves soproni férfival szemben szabálysértési eljárást indított.

A Fertő tavi Facebook csoportban ezután nyilvánosságra hozták a tónál a beruházást felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium nyilatkozatát, ezt a Nyugat.hu vette észre. Ebben a tárca azt írta, hogy a terület őrzéséért felelős Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását. A biztonsági szolgálatot ellátó cég pedig az őr munkaviszonyát azonnali hatállyal felbontotta. Azt is hozzátették még, hogy a Fertő tavi beruházás részeként létrejött északi kikötő beruházási területnek minősül, vagyis oda nem lehet bemenni sem a szárazföld, sem pedig a víz felől, a területet egy biztonsági cég ellenőrzi. A kikötő mellett elhaladó Virágosmajori csatorna és annak torkolata azonban bárki számára szabadon használható.

Címkék: Fertő tó