Elérte a 300-at a fertőzöttek száma

Elérte a 300-at a fertőzöttek száma

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt egy napon további 39 embernél diagnosztizálták a koronavírust, ezzel 300-ra nőtt itthon fertőzöttek száma – derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Az új betegekről ezúttal sem közölnek semmit, mindössze annyit tudni, hogy magyar állampolgárokról van szó.

Újabb haláleset már második napja nem történt, továbbra is tíz ember életét követelte itthon a járvány.

A gyógyultak száma ugyanakkor nőtt, mégpedig hattal. Így már összesen 34 emberről tudni hivatalosan, hogy átesett a betegségen.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a számok csak a hivatalosan diagnosztizált betegeket jelentik. Orbán Viktor miniszterelnök és azóta már az országos tiszti főorvos is hangsúlyozta, hogy ennél jóval többen lehetnek itthon a fertőzöttek, becslésbe azonban senki sem akart bocsátkozni.

Ez utóbbi kapcsán nem lényegtelen, hogy egyáltalán mennyi tesztet végeznek el Magyarországon, sokan kifejezetten kevesének tartják a vizsgálatokat. A friss adatok szerint egyébként két héttel a veszélyhelyzet kihirdetése után ott tartunk, hogy 9275 mintavétel történt el itthon.

Címkék: koronavírus