Ezért halasztották el újra a kirúgott tanárok tárgyalását

Ezért halasztották el újra a kirúgott tanárok tárgyalását

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt nemrég elbocsátott tanára, egyben a tanítanék Mozgalom vezetője. (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már második alkalommal halasztják el Törley Katalin és a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárainak tárgyalását, ugyanis Marosi Beatrix jelezte, gyengélkedése okán megint nem fog megjelenni a meghallgatáson – írja a Tanítanék Mozgalom lapunknak eljuttatott közleményében.

Mint hozzáteszik, a tankerületi vezető az előző tárgyalásról ugyanezen indokkal maradt távol, ezért kellett azt június 14-ről a mostani szeptember 7-i dátumra halasztani. A munkaügyi per ugyan még csak a perfelvételi szakaszban tart, de az újabb halasztás miatt az alperes Marosi meghallgatása egy hónappal az általa elrendelt kirúgások egy éves évfordulója után történik majd meg – hívják fel a figyelmet.

A Tanítanék Mozgalom mindezt egyértelműen időhúzásnak, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus megnyilvánulásának tartja. A Belső-Pesti Tankerület gyengélkedő vezetőjének ugyanis – írják – a héten azért az még belefért, hogy kirúgja állásából az eddig a 7. kerületi Madách Gimnáziumban tanító és polgári engedetlenségben részt vevő Dukán András Ferencet.