Felhőbe burkolódzik az ország

Felhőbe burkolódzik az ország

Forrás: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felhős idő, a déli megyékben havazás várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, számottevő friss hóréteg Baranyában és a délnyugati határ mentén alakulhat ki, máshol legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Éjszaka vékonyodni kezd a felhőzet északnyugat felől, a havazás továbbra is kitart délen, délkeleten. Hétfőn tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így az ország északi, északnyugati felén gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk.

Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd estére kelet, délkelet fölé összpontosul a csapadéktevékenység. Az északi, északkeleti szél ma mérsékelt marad, hétfőn már helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb.

Címkék: időjárás