Felújítás miatt fél éve áll a Péterfy onkológiája

Felújítás miatt fél éve áll a Péterfy onkológiája

A Péterfy Sándor utcai kórház Baleseti Központjának (volt Országos Baleseti Intézet) épülete a főváros VIII. kerületében, a Fiumei út elején.
MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly októberben már egyszer költözni kényszerült a Péterfy Kórház onkológiai osztálya felújítás miatt, de akkor még az intézményen belül, a fül-orr-gégészeten maradtak. Idén márciusban azonban onnan is menniük kellett, így a betegeket most Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják el – írja a 444.hu.

Forrásuk szerint ez nem jelent ugyan minőségi romlást a daganatos betegek ellátásában, a helyzet más miatt okoz komoly problémát. Az onkológia az orvoslásnak ugyanis tipikusan olyan szakterülete, ahol az orvosok akár éveken keresztül kezelnek egy-egy pácienst, diagnózistól a gyógyulásig, netán a beteg haláláig. – Az onkológiai betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket, és pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be – magyarázta informátoruk. A cikkben név nélkül megszólalt egy daganatos lány édesanyja: „aki nincs benne, nem is értheti, mekkora lelki teher ez neki”.

Amíg a felújítás tart, az onkológia orvosai és nővérei a belgyógyászaton dolgoznak.

A portál hiába próbálta megtudni, hogy meddig áll fent ez az állapot, a kórháztól nem kaptak válaszokat. Az intézmény mindössze a honlapján jelentett meg egy közleményt, de a végső dátum abból sem derül ki.